Ege’nin güzel beldesi Akbük’te 13-14 Haziran 2015 tarihlerinde gerçekleşen doğa ve dostluğun buluştuğu sosyal etkinliğimizin izlenimlerini, rehberi Hasan Berat Kur’un anlatımıyla sunuyoruz:

“İçimde çok enteresan duygular ile  hazırlandım bu faaliyete. Çünkü benzer  bir  İDADİK etkinliğini, aynı  bölgede 14 yıl önce yapmıştım.  Her  şey  mükemmel olmalıydı, katılanlar  hiç sıkılmadan memnuniyet içinde olmalıydılar. Defalarca telefon  görüşmelerinden  ve enteresan pazarlıklar ve bir de  tarih değişikliğiden sonra  gezi şekillenmişti.

13 Haziran 2015 cumartesi gece yarısı saat  01:00 da etkinliğin rehberliğini paylaştığım Bülent Serter , üyelerimiz Neriman Tınlayan, Nurciye Ertem, Durmuş Yalçın, Aydan Yalçın, Hacer Yılmaz, Elvan Tekinkaya, Gamze Gülderen, Güldane Katar Kırcalı, Mustafa Tüylek, Sunay Tüylek, Tayfun Turan ve konuklarımızdan oluşan bir ekiple yola çıktık, rahat bir yolculukla saat  05:15 sularında  Sakar Tepe  yangın gözetleme kulesine  vardık. Tıpkı 1987 yılının mayıs ayında bir otobüs insanın kurucu başkanımız merhum Adnan Kayatepe  rehberliğinde aynı  noktaya  gelişimiz  gibi.  Hava  15 derece,  biraz  esinti  olmasına rağmen  araçtan inen  arkadaşlarla  Gökova Körfezi  ve  Akyaka  üzerine vuran günün ilk ışıklarını  izledik  sonra  ver  elini  Akyaka… 

Akyaka’da sabahın erken saati   06:30 da  yanımızda  getirdiğimiz kahvaltılık ve termoslarımızdaki  çaylarımız  ve kahvelerimiz ile kahvaltı yaptık. Daha  sonra  Akyaka plajı  ve Azmakbaşı Gezisi  yapıp saat  08:15  de Akbük  yoluna  koyulduk .

 Akbük’e  vardığımız da  etraftan  gelen kuş ve ağaçların güzel fısıltılarını duyunca,  tedirginliğim yavaş  yavaş  ortadan  kalktı.  Hemen  çadırlar kuruldu , odalara  yerleşildi. Bir saat  sonra  tüm ekip kendini Ege’nin mavi sularına bırakmıştı bile. Şimdi  oldu işte  dedim  kendime J Akşama  kadar  dinlenerek  ve  denizin keyfini çıkararak  geçirdik. Kulüp üyelerimiz  İlhan Dağlı ve Rasih Tuna da kampımıza ulaşarak bize katıldı. İlhan’ın kanosu hepimizi eğlendiren güzel bir sürpriz oldu.

Tabi ki  bütün bu gezi  hali  yaşanırken  benim  makinem  çalışıp durdu  fotolar, fotolar J Akşam saatlerinde  herkes hazırlanıp  yemeğe  oturduğunda ve  tesis sahibi Mustafa  bey’in bizim  için hazırladıklarını  görünce  çok mutlu oldum. Tüm dostlar,  mutlu ve  neşeli bir akşam  yemeğinde bir arada olduk,   daha sonra  kumsalda  gecenin tadını  çıkardık  ve  uyumaya  çekildik.

Ertesi  sabah  saat  05:00  da  uyandım  ve  “Akbük’te sabah” fotolarını  çekmeye  başladım ta ki bana artık  gün doğdu uyarısı gelene kadar…

İnanılmaz  güzellikler  sundu  Akbük  o sabah bizlere…

Sabah  kahvaltımızın saati  geldiğinde  taze sıcak  bazlamalar  ile  ve  oldukça  iyi bir  kahvaltı sofrasında  hep birlikte  neşe ile  yedik , yedik,  yedik J

Tüm  gün  denizde geçti ve Akbük’den  ayrılık saati  geldiğinde  hüzünlü ancak mutlu ve dinlenmiş  olarak  yola çıktık. Verdiğimiz yemek  molasının ve  Çine  Çayı Barajı fotoğraf çekimlerinin ardından İzmir’e yolculuğumuzu sürdürdük.

Güzel anılarla dolu bir İDADİK Etkinliği’nin ardında eve dönerken gelecek yılın programı kafamda belirmeye başlamıştı bile..”

Fotoğraflar: Hasan Berat Kur