Kulübümüz tarafından 2002 yılından beri Ödemiş Bozdağ’da yapılan İDADİK Kış Dağcılık Şenliği’nin 15.sini 13-14 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirdik.

 

Geçen yıl 8 Şubat 2015 günü şenlik tırmanışı esnasında Batı Kar Kulvarında bir dağ kazasında kaybettiğimiz üyemizDürdane Seringeç’i yitirmenin büyük hüznü, ancak sorumluluğu içinde hazırlandığımız etkinliğimize 2 gün kala İzmir AFAD İl Müdürlüğü ve son gün İzmir Valiliğinden gelen dağcılık faaliyetlerinin yapılamıyacağına dair yazılar nedeniyle sınırlı bir katılımla gerçekleşti.

 

13 Şubat 2013 tarihinde Bozdağ’da Kayak Tesisleri'ne çığ düşmesi ve bir keşif yürüyüşü sırasında, dağcı Erdem Tapul’un başka bir çığ olayı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine İzmir Valiliği tarafından oluşturulan bir komisyonunun hazırladığı 24.01.2013 ve 19.02.2013 tarihli tutanaklar gereği Bozdağ’a tırmanışların yasaklandığı yazı gerekçesi ile şenliğimizin tırmanış kısmı yapılamamış, bu da İzmir dışından gelmeyi planlayan konuklarımızın birçoğunun seyahatten vazgeçmesine neden olmuştur.

 

Ödemiş Belediyesi tarafından şenliğimiz için tahsis edilen salonda toplanan üyelerimiz ve Muğla, Aydın, İstanbul, Antalya, Nevşehir ve Bursa’dan gelen konuklarımızla programımıza 15:15 de başladık.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı takiben Yönetim Kurulu Başkanımız M.Soner Ulutan açılış konuşmasını yaptı.

 

Açılış konuşması sonrası, Dürdane Seringeç Anısı’na, Adnan Öztaş’ın hazırladığı slayt sunumu, Ümit Yılmaz tarafından sunuldu. Yokluğunun farkındalığının ağırlığı içinde arkadaşımızı büyük bir özlem ve sevgiyle andık.

 

2015 yılı yüksek dağ programımızda yer alan ve 22 Temmuz-9 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleşen ve üyelerimiz Ümit Yılmaz, Şeref Arıca, Hümeyra Yıkılmaz ve etkinliğin rehberi Kerem Ayhan’ın başarılı zirve tırmanışı ile sonuçlanan Kırgızistan-Pamir Dağları Peak Lenin Tırmanışı slaytını Kerem Ayhan’ın sunumundan izlendi. Sunum sonrası  arkadaşımıza başarılarının anısı olarak plaketleri takdim edildi.

 

30. yılına giren kulübümüzün kesintisiz 25 yıldır üyesi olan 7 üyemizden, salonda bulunan N.Hilmiye Çalışkan, Murat Filik, Ümit Şener, Deniz Çalık, Ertan Ersan’a plaketleri verildi. 25. Yılını dolduran ancak mazeretleri nedeniyle aramızda bulunamayan Adnan Öztaş ve Cemal Ergun Eruç’un plaketleri daha sonra verilmek üzere isimleri paylaşıldı.

 

103 katılımcı daha sonra kulübümüzün ikramı olan yemeklerini yedikten sonra, sıcak kahvelerde sohbet ederek geceyi tamamladılar.

 

Ertesi gün, 14 Şubat 2016 pazar günü arkadaşımız Dürdane Seringeç için dökülen lokma, Bozdağ’ı ziyarete gelen yüzlerce kişiye ikram edildi.

 

15.Kış Dağcılık Şenliği’mizin hazırlıklarında ve gerçekleşmesinde katkıda bulunan, başta Ödemiş Belediyesi’ne, şahıslarında Ödemiş Belediyesi Başkanı Mahmut Badem’e, başkan yardımcısı Şevket Akgün’e, Bozdağ Mahalle Muhtarı Halil Faruk Otçu’ya, Ödemiş Belediyesi zabıta memurları, teknik eleman ve memurlarına, şenliğimize katkı koyan, katılan üyelerimize, konuk sporculara İDADİK adına teşekkür ediyoruz.

 

İDADİK YÖNETİM KURULU

Fotoğraflar: Hasan Berat Kur-Hülya şenoğlu-Tufan Yüksel