İDADİK 13.Bozdağ Kış Dağcılık Şenliği 15-16 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleşti.

15 Şubat cumartesi günü, Bozdağ Beldesi’nde toplanan İzmir, Ankara, Kuşadası, Eskişehir, Ankara, Eğirdir, Bursa, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Ödemiş’ten gelen doğasever ve dağcılar, Endüstriyel Dağcılık alanında önemli bir ismi Ertuğrul Melikoğlu’nun sunumunu ilgiyle izlediler. Bu alanda yapılan çalışmaları kendi deneyimleri eşliğinde anlatan Melikoğlu, daha sonra salondan gelen soruları cevapladı.

Şenlik kapsamında  dağcılık ana ekseninde değişik konularda, renkli konuklarla yapılan söyleşi, panel ve sunumlar katılımcıların ilgisini çekerken, bilgilerin paylaşılması ve dağcılık camiasının durumu değerlendirme olanağıda sağlıyor.

Akşam,  İDADİK ‘in sunduğu yemek ikramını takiben , salonu dolduran katılılmcılar saygı duruşun da bulunup, istiklal marşını hep birlikte söylediler. İDADİK Başkanı Lale Aldemir, katılımcılara teşekkür ederek, geçen yıl Bozdağ’da elim bir dağ kazasında kaybedilen Erdem Tapul’un kaybından duyulan üzüntüyü dile getirdi. Daha sonra kürsüye davet edilen Türkiye Dağcılık Federasyon ( TDF ) Başkanı Alaattin Karaca   şenliklerin dağcılık camiasının güçlenmesi ve dayanışma içinde olması için iyi bir buluşma yöntemi  olduğunu belirtti. Şenliğe TDF Yönetim Kurulu üyelerinden  Durmuş Uçgun ve aynı zamanda İDADİK üyesi olan Ergun Kuyumcu  ile TDF İzmir İl Temsilcisi Bayram Ali Altuğ’da katıldılar.

İDADİK üyeliklerinde 25.yılını dolduran Cemal Yaman, Ertuğrul Tugay ve Gökhan Elmaslı’ya plaketleri, Lale Aldemir, İDADİK 2. Başkanı Ertan Ersan  ve Alaattin Karaca tarafından verildi. İDADİK Dağcılık Kolu Başkanı Soner Ulutan ertesi gün yapılacak Bozdağ Zirve (2150 m.) Tırmanışı rotaları ve hava durumu hakkında bilgi verdi. Gece, seyredilen dağcılık filmi ile  son buldu.

Sabah 7 de klasik ve batı kar kulvarı rotalarından tırmanışa geçen dağcılar, saat 10 da zirveye ulaştılar. TDF Başkanı Alaattin Karaca ve Lale Aldemir’in  kısa konuşmaları ardından,  yapılan tören sonrası dönüşe geçen ekipler,  kuvvetli rüzgar nedeniyle molalarını zirvenin altında verdiler.  Şenlik tırmanışı güzel  bir havada bol katılımlı sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Günlük yürüyüş gruplarının da ilgi gösterdiği Bozdağ Beldesi canlı ve renkli bir şenliğe ev sahipliği yapmış oldu.

Fotoğraflar: Ayşegül Akıncı Yüksel-Burhan Kaçar- Battal N. Ergün