2004 den sonra bir kez daha Ilgaz Dağları’nın Küçük hacat Zirve Tırmanışı ve sonrası sosyal gezi için Ayşegül Akıncı Yüksel rehberliğinde, Tufan Yüksel, Hasan Berat Kur, Hüseyin Keçeci, Tibet Şule Arpaz, Hülya Şenoğlu, Berna Müstehlik, Hafize İdi, Özgün Paftalı, Şeref Arıca,  Ruhi Uyar ve konuklar  Mustafa Arpaz, Derya Alkan, Özlem Arslan’dan oluşan ekip, 09 Eylül2016 cuma gecesi  yola çıktı. Uşak-Afyon-Ankara-Çankırı güzergahını izleyen ekip, 10 Eylül cumartesi günü Ilgaz İlçesi’ndeki alış-veriş molasından sonra Ilgaz Dağları’na doğru yükselerek, 1770 metre Kadın Çayırı kamp alanına saat 11:30 da ulaştı.

Meşe,kayın, göknar ve sarıçam ağaçlarıyla çevrili ideal kamp alanına yerleşen ekip, çevre yürüyüşü yaptı, ortak hazırlanan akşam yemeği sonrası günü tamamladı.

11 Eylül pazar sabahı Ayşegül Akıncı Yüksel, Tufan Yüksel, Hasan Berat Kur, Hüseyin Keçeci, Hülya Şenoğlu, Berna Müstehlik, Hafize İdi, Özgün Paftalı, Şeref Arıca, ve Ruhi Uyar’dan oluşan tırmanış ekibi, 06:10 da kamp alanından hareket ederek, rahat bir yürüyüşle 09:10 da 2546 metre Küçükhacat Tepe’ye ulaştı. Havanın dolayısıyla görüşün mükemmel olmasını fırsat bilerek,  zirveyi kutlama seremonileri- fotoğraf çekimleri ve yemek molası veren ekip, 12:40 da kamp alanında oldu.

Kampın toplanmasından sonra etkinliğin sosyal kısmına başlayan tüm ekip, saat 14:15 de Kastamonu üzerinden Safranbolu’ya hareket etti.

Geceyi Safranbolu’da tarihi bir konak-pansiyonda geçirerek, 12 Eylül pazartesi günü elektrikli küçük araçlarla Burcu Sabcığlu rehberliğinde adım-adım şehiriçi turlarını yaptılar. Bulak Mencilis Mağarası, Kristal Teras gezilerek kuzeye Amasra’ya devam eden ekip, geceyi geçirmek üzere Amasra’ya hareket etti.

13 Eylül salı günü Amasra şehir içi gezildi,  Çakraz Koyu’nda verilen molada bayramlaşma yapan ekip, Bolu’ya doğru yola çıktı. Geç saatlerde varılan Abant Gölü kamp alanına yerleşen ekip, ortak hazırlanan akşam yemeği ve sohbetlerle günü sonlandırdı.

14 Eylül çarşamba sabahına erken başlayan ekip, göl çevresi yürüyüşü ve kahvaltı sonrası kampı toplayıp, Yedigöller’e hareket etti. Her mevsim görsel güzelliği ve ilginç oluşumu ile ilgi çeken Yedigöller’e bir kez daha gelme isteğiyle ayrılarak,bayram trafiğinin bedelini ödeyerek,  gece yarısından sonra ( 15 Eylül 2016 )  saat 01:30 da İzmir’de oldular.

Kulübümüzün farklı aktiviteleri içeren ve katılımcıların memnuniyetini sağlayan bir etkinliğin daha verimli ve sorunsuz geçmesi nedeniyle tüm katılımcıları kutluyor, teşekkür ediyoruz.

Fotoğraf: Hasan Berat Kur-Hülya Şenoğlu-Ayşegül Akıncı Yüksel

 

 

İDADİK YÖNETİM KURULU