BARLA DAĞI Eğitim Çıkışı

Yaz Temel Dağcılık Eğitimi’nin eğitim çıkışı olarak planlanan Isparta-Eğirdir sınırları içerisinde bulunan Barla Dağı (2798m) Tırmanışı 11-12 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleşti.

Rehberliğini Ümit Yılmaz’ın yaptığı etkinlikte eğitmenler  Adnan Öztaş ve Elvan Tekinkaya,  Kulüp Başkanımız Lale Aldemir, kulüp üyeleri Ertuğrul Tugay, Ayşegül Akıncı Yüksel, Soner Ulutan, Devlet Pasin Ulutan, Hacer Yılmaz, Dürdane Seringeç, Halil Demir, Ayten Demirtaş, Uğur Demirtaş, Ertan Kalmış, Mustafa Oral, Osman Demir, Hülya Şenoğlu, Gülhanım Pasin, İsmail Büyükkal, Battal Ergun ile kursiyer üyelerimiz Mehmet Oral, Bahadır Kebabçı, Yaşar Kemal Semai, Murat Özer, Zafer Güngören, Tayfun Uzunlar, Nuray Türemen, Engin Türemen, Şaban Bozlu, Mine Erdoğan, Ozan Sırtmaç, Hadiye Uzuner katıldı.

11 Ekim Cumartesi saat 00:15 de  Alsancak Stadı önünden hareket eden ekip, Çivril İlçesi Yuvalı dan İsmail Büyükkal’ı alarak, sabah 07:50 Eğirdir’e vardı. Kahvaltı molası sonrası Barla Kasabası’na hareket edilerek,  Barla Göleti (1300 mt), yakınlarında yolun araç için uygun olmaması nedeniyle kamp yüküyle orman yolu izlenerek, 5,5 km lik bir yürüyüşle saat 11:15 de  1650 metrede bulunan kamp alanına ulaşıldı. Kamp atılıp, kısa yürüyüşler, fotoğraf çekimleri yapıldı. Saat 14 30 da başlayan yağmurla ekip çadırlarında dinlenmeye zaman buldu. Gün batmadan yağmurun dinmesiyle, yemek ve zirve yürüyüş hazırlıkları yapıldı.

12 Ekim Pazar gece yarısı saat 02:00 de kalkışı takiben saat 03:00 kamptan Barla zirveye hareket edidi. 04:30 Çukur yayla (2100mt) da kısa bir mola sonrası 2500 metrede girilen bulut içinde yürüyüşle, 31 kişilik ekip, rahat bir çıkışla Barla Dağı Zirve (2798mt) ‘sine saat 07:40 da ulaşmış oldu. 08:00 de zirveden kampa hareket edildi. Yolda yapılan eğitim uygulamalarından sonra 11:00 Kampa varıldı.

Edinilen meteoroloji raporlarının işaret ettiği yağmur öncesi hızlı bir şekilde kamp toplanarak, orman yolu yürüyüşü ile araçlara ulaşılarak, ilk damla düştüğü sırada saat 14:00 de araçlarla Barla Gölet’ten Eğirdir’e hareket edildi.

Eğirdir’de verilen yemek molası bitiminde, saat 15:30  da İzmir’e hareket edildi. Yolda verilen kısa molalar sonrası 22:30 Alsancak Stadı’nda varıldı.    

Uyumlu ve başarılı geçen Barla Dağı etkinliği 2001 yılından 13 yıl sonra çıkılmış olması da etkinliğe ayrı bir anlam ve önem katmıştır.

Tüm sporcularımızı , kursiyerlerimizi kutluyor, eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz.

İDADİK

Fotoğraflar: Ayşegül Akıncı Yüksel-Ertuğrul Tugay-Osman Demir